Sushi med matjessild

INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild spiseklar matjessildfilet
  • 250 g sushiris
  • 2,5 ss risvineddik
  • 2 ss sukker
  • sesamfrø
  • soyasaus
  • wasabipaste
  • syltet rødløk


Sushiris

Ha risen i en kjele. Skyll risen flere ganger, til vannet blir klart. Dekk risen med kaldt vann og la stå i 20 minutter. Hell av vannet og hell på 4 dl nytt kaldt vann. La risen småkoke under lokk i 10-12 minutter. 

Skru av varmen og la risen hvile under lokk i ca 15 minutter. Vend risen forsiktig med en tre eller plastsleiv. Bland inn Sushi Su (riseddik utrørt med sukker). Vær hensynsfull i bevegelsene, så du ikke moser risen til grøt. Kjøl ned. 

Rist sesamfrø lett i en tørr stekepanne.


Form risen med en bambusmatte eller klem sammen til passe biter med hendene. Legg på syltet rødløk og en bit matjessildfilet. Strø over sesamfrø og en liten dråpe soyasaus. Bland inn litt wasabi i soyasusen om du ønsker den sterkere.