Klassisk middagstallerken med kryddersild

INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild spiseklar kryddersild
  • potetsalat
  • gressløk
  • rødløk
  • flatbrød

 

SYLTET RØDLØK

  • 2 stk rødløk i skiver
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eplesideredikk
  • 1/4 ts hel pepper


Rask og god sommer- eller hverdagsmatmat lager du enkelt med spiseklar kryddersildfilet. Åpne pakken, del filetene i passe biter og legg på tallerken sammen med potetesalat, gressløk, rødløk og flatbrød. 


Her kan du også bytte ut fersk rødløk med sylta rødløk. Det gir en litt sursøt spiss på maten.


SYLTET RØDLØK

Kok opp vann, sukker og edikk i en kjele. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kjelen av platen og avkjøl. Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. 

Fyll løken på glass og hell på laken til det dekker. Skru på lokk

og oppbevar kaldt. Den syltede rødløken er holdbar i minst to uker i kjøleskap.