Sild på røstipotet

En perfekt lunsj, middag eller kveldsrett! Denne oppskriften har vi fått fra Bjørn Even Hansen. Poteter og sild hører tradisjonelt sammen, men toppet med en frisk pepperrotrømme, syltet rødløk og daikonkarse får retten en skikkellig smakfull spiss. Kjøkkensjefen ved Molde Fjordstuer tryllet i tillegg ved frityrgryta og skapte tynne sprø flak av sjalottløk og pepperrot for å gi retten enda mer krønsj. Er du klar for lunsj?   


INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersild
  • poteter
  • salt
  • cayennepepper
  • pepperrot
  • seterrømme
  • sitron
  • syltet rødløk
  • egg
  • sjalottløk
  • olje til frityr
  • kapers
  • karse

Slik gjør du

Start med å rive potetene på et rivjern. Bland inn litt salt og cayennepepper etter smak. Varm en stekepanne, tilsett litt stekeolje i pannen. Form potetblandingen til tynne kaker på ca

1 cm tykkelse og stek kaken til den er gyllen på undersiden.

Snu røstipoteten og stek på den andre siden. Pass på at den er godt gjennomstekt.


Lag tynne skiver av sjalottløk og pepperrot som du friterer i olje. Legg sjalottløken og pepperroten i en tykkbunnet kjele og hell på olje slik at det dekker. Varm opp på medium varme og rør i kjelen nå og da slik at det ikke setter seg fast. Når de er gylne, løft dem forsiktig opp, avkjøl på kjøkkenpapir og strø over litt salt. 


Pisk seterrømme til en tykk kremaktig konsistens og riv fersk pepperrot i rømmen. Smak til med salt og sitronsaft.


Kok og avkjøl egg som du deler i båter. Eggene skal være litt hardkokte. Her kan du også bruke vaktelegg om du har tilgang på det.


Legg røstipotetene på fat og ha på en klatt med pepperrotrømme. Anrett sild, delt i fine biter, egg, syltet rødløk, den friterte løken og pepperroten oppå. Strø over med karse og kapers. Her kan du bruke vanlig karse, eller daikonkarse.