Hvit matksattpizza med spekesild

Klart du kan lage pizza med sild! Denne oppskriften har vi fått fra Thomas Høe i Meny,

og i komposisjonen av denne har han brukt flere gode matskatter fra Meny. Er du redd for at silda blir for salt kan du marinere den litt i eddiklaken sammen med rødløken før du legger den på pizzaen. 

INGREDIENSER

  • Lag pizzadeig selv, eller kjøp en ferdig deig.
  • 1 filet Juviksild søt spekesildfilet
  • Winter mozzarella (fersk mozzarella)

  • Ask Nduja (Smørbar salami)

  • rødløk

  • ruccola

  • eddik
  • sukker
  • vann

Slik gjør du

Kutt rødløk i strimler og legg strimlene i en avkjølt oppkokt lake med 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. La løken hvile i laken i minimum 10 minutter.


Bland sammen ingrediensene til den hvite sausen og smør dette på den ustekte pizzabunnen. Bruk baksiden av en skje for å spre sausen godt utover bunnen. Del den ferske mozzarellaen i mindre biter og fordel utover bunnen. Legg Ask Nduja i små biter på pizzaen. (Den er litt sterk, så smak deg frem i forhold til mengde). Ta rødløken ut fra laken og strø den over pizzaen.

 

Stek pizzaen i ovn på 225 grader i ca 10 minutter.

 

På den stekte pizzaen: Fordel strimlet spekesild og ruccola på toppen, og sprinkle over noen dråper med god olivenolje.