Italiensk pizza med kryddersild

INGREDIENSER

  • 1 pakke Juviksild spiseklar kryddersildfilet
  • 1 boks hakkede tomater
  • revet mozarella
  • fersk basilikum
  • deig til italiensk pizza (Her finnes det mange fremgangsmåter, velg en som gir deg tynn bunn. Prøv for eksempel Jan Vardøens pizzadeig på www.godt.no.)



 

 



Slik gjør du

Tomatsaus lager du ved å helle boksen med tomater i en sil. La den stå i inntil en time slik at tomatvannet kan renne godt av. Det som er igjen i silen moser du til saus med en stavmikser. Bre ut pizzadeigen til en fin leiv, ha på tomatsaus og revet mozarellaost.


Stek ved 250 grader i 8-10 minutter, eller til pizzaen har fått gyllen farge. Ta pizzaen ut av ovnen, legg på oppskårne biter av kryddersildfilet og blader av basilikum. Serveres med en gang.