NYHET krydret matjessild
NYHET krydret matjessild
Matjes med stuede grønnsaker
Matjes med stuede grønnsaker
Klassisk matjestallerken
Klassisk matjestallerken
Matjes med pastinakkpuré
Matjes med pastinakkpuré

Har du smakt vår nye krydrede matjessildfilet?

Her får du herlige spiseklare kryddersildfileter som ligger i en krydret spesiallake med dill og andre godsaker. Filetene er gode og milde på smak og passer ypperlig til middag. Server med kokte poteter, rømme, kaldt smør, syltede rødbeter og fersk dill, eller la deg inspirere med en av våre andre oppskrifter med matjessild her.

Visste du at spekesild- og kryddersildfileter er super og enkel middagsmat?

Sammen med Meny har vi hatt oppskriftskonkurransen "Sild på norske middagsbord" for de engasjerte matarbeiderene i butikk-kjeden. Stor takk til ferskvaresjefer, matentusiaster og medlemmer av Menylauget som har sendt inn så mange spennende, gode og helt nye oppskrifter med sild. Sjekk ut våre oppskriftsider og la deg inspirere til en verden av gode smaker med sild.

Juviksild vinner av Matskattstipendet 2023 - Norges største lokalmatpris

Sammen med fem andre gode finalister og engasjerte lokalmatprodusenter var vi nominert til årets Matskattstipend som deles ut av dagligvarekjeden Meny. Meny er opptatt av norske matskatter og norsk matkultur, og vårt arbeid med å lage kvalitetssild og å få sild inn på norske middagsbord har blitt lagt merke til. Derfor er vi ekstra stolte over å vinne denne prisen og glade for at Meny ønsker å hjelpe oss med å bringe gode smaksopplevelser med sild ut til flere. For alle kan elske sild, og med våre spiseklare fileter er det også den enkleste fiskemiddagen du kan lage. Les mer om prisen her

Vår fargerike og smakfulle påleggsild

Nå får du vår gode påleggsild i helt nye og litt mindre bokser. 

Velg mellom klassikerne sursild og tomatsild, vår friske dillsild, eller nyhetene sennepssild og rømmesild fra Juvika. Enkle og hendige bokser gjør det enda lettere å velge sild på brødskiva. Godsaker for alle som elsker sild, både til frokost, lunsj og til kvelds.

Forretter og småretter med sild

Spiseklar sild er klar til bruk rett fra pakka eller boksen og er en lett råvare å bruke når du skal lage forretter eller bare vil ha litt kosemat med sild. Her har vi laget krydret matjessild og syltet rødkål på potetvafler! Det er absolutt lov å tenke nytt om hva du kan bruke denne fantastiske fisken til. Er du klar? Oppskrift finner du her.

Silda er god på så mange måter

Ingrid Espelid Hovig sa engang, at hvis du spiser sild så blir du snill. Mulig det stemmer, det vet vi ikke. Men det vi vet, er at sild er en svært næringsrik fisk. Denne smakfulle norske fisken er stappfull av både vitaminer og viktige fettsyrer som vi trenger. Spiser du sild, får du både Vitamin A, D og B12, samt protein og det sunne marine Omega-3-fettet. Så spiser du sild, er du ihvertfall snill med deg selv.

SILDA HAR KOMMET!


- sildefangst utenfor Juvika på 50-tallet

Liv og røre med sild utenfor Juvika

Når silda kom inn til land måtte alle slippe alt de hadde i hendene og løpe ut i notbåten. Sild betydde mat på bordet og mulighet for å tjene litt ekstra. Her har fiskerne greid å fange havets sølv og jobber med å hale inn nota i de omkringliggende båtene. Det var et spennende, men tungt fysisk arbeid. I bakgrunnen ser du Ånnholmen, og fiskeværet Bjørnsund. Her finner du flere sildebilder.

Kryddersild på rødbetsaus

I vår silderett-konkurranse som vi gjennførte sammen med Molde Fjordhotell, sendte Erlend Liabø Karlsen inn denne herlige oppskriften på sildetallerken med rødbetsaus, syltet delikatesseløk og frityrstekt lompe! En god og frisk smak! Klikk her for oppskrift.

Sild på røstipotet

Bjørn Even Hansen har sendt oss denne oppskriften. Raspede poteter og frisk smak av pepperotkrem gjør dette til en supergod middagsrett!

Resets beste sildesalat

Kari Anne Sølvik har sendt oss oppskrift på denne nydelige sildesalaten. Mange gode smaker som skaper store sildeopplevelser!

Sildesymfoni

Vigdis Klokseth har latt seg inspirere av Juviksild Kryddersild Ingefær og sendt inn oppskrift på denne fargerike smaksbomben!

Sildebolinhos

Helen Sofie Lunghjem har sendt oss denne oppskriften. Prøv frityrstekte boller med kryddersild, ris og grønn currysaus med kokos. Anbefales! 

Juviksild nominert til Matskattstipendet

Matskattstipendet er Norges største lokalmatpris og deles ut av matvarekjeden Meny. Veldig hyggelig at de legger merke til arbeidet vi gjør for silda. Hvis vi skulle være så heldige å vinne, skal prisen brukes til å introdusere enda flere til gode smaksopplevelser med sild. Når du blir bedre kjent med sild, kan det fort bli det beste og enkleste fiskemåltidet du kan servere.

Spesialitet-merket til kryddersilda

Juviksilds spiseklare kryddersild har fått kvalitetesmerket "Spesialitet" av stiftelsen Norsk Mat. Prisen gis til den beste lokale maten i Norge og til dyktige mathåndverkere. 

Juviksilda hedret med prisen "Juryens utvalgte"

Kryddersild original fra Juviksild ble satt pris på av juryen under prisutdelingen av Det Norske Måltid i Stavanger i januar 2020. 

Juviksild i butikk

Våre pakker med søte & spiseklare sildefileter får du kjøpt i mange av landets dagligvarebutikker. I tillegg får du Juviksild hos noen spesialbutikker.

Vi håper du finner Juviksild i en butikk nær deg. Mangler du favorittsilda di? Spør om de kan bestille.